LNG_CART_CONTENT_HOME
LNG_CART_CONTENT_HOME
LNG_HEADER_TRANSPORT_INFO
LNG_HEADER_TRANSPORT_INFO

Toate produsele beneficiaza de garantie 24 LuniToate produsele beneficiaza de garantie 24 Luni
Asiguram ca produsul ajunge intreg la dvs.Asiguram ca produsul ajunge intreg la dvs.
Oferim suport telefonic pentru montajOferim suport telefonic pentru montaj

Manual de utilizare ceas de perete mecanic

MANUAL DE UTILIZARE ceas mecanic 31 zile


Montarea ceasului


1. Despachetați cu grijă ceasul și asigurați-vă că aveți toate accesoriile. Pachetul include:

 • Manual de utilizare
 • Ceas
 • Pendul
 • Cheiţa de întoarcere

2. Acest ceas este un model de tip G.

     Felicitări! Aţi devenit proprietarul unui ceas de lemn frumos, un dispozitiv de măsurare a timpului precis şi de încredere, proiectat şi produs cu grijă ca să funcţioneze timp îndelungat. Sperăm ca şi dumneavoastră să fiţi mulţumit/ă de acest produs.
      Înainte de a-l pune în funcţiune, a-l întreţine sau repara, vă rugăm să citiţi cu atenţie Manualul de utilizare. Astfel puteţi asigura funcţionarea corspunzătoare a ceasului. Păstraţi manualul de utilizare pentru cazul în care veţi mai avea nevoie de el sau accesaţi www.merion.ro pentru a-l consulta.


Instrucţiuni de utilizare


1. Înainte de a-l pune în funcţiune
     Îndepărtaţi cu grijă ambalajul, banda adezivă şi inelele de cauciuc. Îndepărtaţi de pe tijele gongului, în direcţia indicată, ambalajul de carton şi buretele de protecţie. (figura 2.). Asiguraţi-vă că ceasul stă stabil în poziţie verticală, înclinarea acestuia să nu depăşească două grade.


2. Introducerea pendulei
     Îndepărtaţi uşor inelele de cauciuc de pe tija pendulului. Cu o mână prindeţi tija, iar cu cealaltă ţineţi pendulul în poziţie dreaptă, iar cu ajutorul orificiului aflat pe tijă conectaţi cele două piese una de cealaltă (vezi figura 3.). La conectare aveţi grijă ca partea lucioasă a penduluiui să fie spre exterior.
Atenţie: tija pendulului este fixată cu un arc fin. Nu trageţi şi nu răsuciţi tija, pentru că dacă arcul se deteriorează ceasul nu mai funcţionează corect sau se poate opri. Dacă luaţi ceasul de pe perete, îndepărtaţi întotdeauna mai întâi pendulul şi fixaţi tija pendulului cu o bandă adezivă încât să nu se mişte.


3. Intoarcerea ceasului (încărcarea arcului)
     În fabrică arcul ceasului este parţial încărcat. Pentru a întoarce ceasul în totalitate introduceţi cheiţa de întoarcere în orificiu şi întoarceţi cheia în sensul indicat de săgeată până se blochează uşor. Cu arcul încărcat în totalitate ceasul funcţionează timp de 31 de zile, dar pentru a asigura funcţionarea continuă se recomandă întoarcerea ceasului la 22 de zile.


4. Ajustarea orei
     Învârtiţi arătătorul mare (minutar) în direcţia acelor de ceasornic sau în sens opus. Arătătorul mic (orar) va urma automat minutarul. Nu învârtiţi arătătorul mic! Dacă pe parcursul ajustării orei exacte aţi mutat din greşeală arătătorul mic, aşteptaţi până ceasul bate ora fixă, şi abia atunci învârtiţi arătătorul mic (orar) la locul potrivit.
     La prima ajustare s-ar putea ca pentru prima dată ceasul să nu bată cu exactitate. Acesta nu este un defect; într-o oră ceasul se redresează automat. Setarea poate fi efectuată şi de dumneavoastră prin învârtirea arătătorului mare (minutar) în sensul opus acelor de ceasornic până la cifra opt sau un număr mai mic, iar apoi învârtindu-l în sensul acelor de ceasornic la cifra 12. În acest caz, ceasul va bate la ora corespunzătoare.


5. Punerea în funcţiune
     Mişcaţi pendulul în stânga sau dreapta, apoi lăsaţi-l liber. (figura 5.). Dacă pendulul se leagănă uniform, ceasul începe să funcţioneze.


6. Ajustarea funcţionării mai rapide sau mai lente
     În procesul de producţie ceasul este ajustat la o punctualitate de 20 secunde/zi. Însă în scopul punctualităţii s-ar putea să mai fie necesare anumite reglări mai mici. Cu o mână prindeţi ferm tija pendulei, iar cu cealaltă înârtiţi în dreapta butonul de fixare aflat pe partea verso a greutăţii pendululuii. Atunci greutatea pendulului se ridică puţin, şi ceasul merge mai repede. Dacă butonul este învârtit în stânga, greutatea pendulului coboară, şi ceasul merge mai încet. Apăsaţi puţin în jos greutatea penulului pentru a avea acces la butonul de fixare. Între două ajustări lăsaţi minim 24 de ore. Când ajungeţi la punctul în care o schimbare mică este suficientă ca ceasul să funcţioneze mai repede sau mai încet, aţi reusit să ajustaţi ceasul la funcţionarea cea mai exactă posibilă în locul şi tempreatura respectivă. (figura 6.)


Tabelul de mai jos arată punctualitatea originală a diferitelor modele. Modelul dispozitivului dumneavoastră este menţionat la începutul Manualului de utilizare.


Nr. model                                       Model A                         Model C                           Model E


Cota corespunzătoare rotirii          90 sec/zi                        80 sec/zi                          45 sec/zi 

butonului de fixare o singură

dată (360º).

Model H.D.                                Model 1.                             Model G                             Modell K

50 sec/zi                                    25 sec/zi                            180 sec/zi                            70 sec/ziDate technice


1. Ceasul cu funcţionare de 15 zile funcţionează 17 zile, iar cel de 31 de zile funcţionează 33 de zile cu o încărcare totală a arcului.
2. La o temperatură de 20ºC (+/-5º) diferenţa maximă de timp este mai puţin de 30 secunde/zi. Diferenţa medie de timp este mai puţin de 20 pe zi.
3. Când ceasul bate ora exactă, diferenţa arătătorului mare este mai puţin de jumătate de minut. Diferenţa de timp dintre percuţii este de 1-2 secunde.
4. Ceasul funcţionează la temperaturi între 10ºC şi 45ºC.


Instrucţiuni de utilizare


1. A se păstra la loc curat, uscat şi lipsit de coroziune.

2. Dacă ceasul este mutat într-un alt mediu decât cel în care a fost ajustat, se poate schimba şi diferenţa de timp pe zi, în funcţie de condiţiile de temperatură, altitudine şi poziţie geografică. Schibarea diferenţei de timp nu înseamnă defecţiune; ceasul poate fi ajustat din nou cu ajutorul butonului de fixare a funcţionării. (vezi punctul 6.).

3. Trataţi carcasa regulat cu ceară şi stergeţi-l cu cârpă moale. Ştergeţi ocazional şi suprafaţa exterioară a geamului. Nu ştergeţi suprafaţa interioară a geamului, pentru că s-ar putea să deterioraţi modelele aflate pe geam.

4. Mecanismul trebuie uns odată pe an, şi în funcţie de condiţiile meteorologice se recomandă curăţarea cel puţin odată la cinci ani. Efectuaţi lucrările de întreţinere cu o persoană calificată profesional.

ATENTIE! Înainte de a manipula sau transporta ceasul, îndepărtaţi pendulul de pe mecanism! Manipularea sau transportul cu pendulul montat poate deregla sau chiar avaria mecanismul! Daunele provenite din această cauza nu fac parte din garanţie!


maualpage0001

Cele mai vizitate produse:

 • Pendula de perete Adler 7225-2 Stejar 60x22 cm
 • Pendula de perete Adler 7143-1Nuc
 • Ceas de birou artistic Quartz 70139 29x36 cm
 • Ceas cu pendul din lemn masiv Merion 6702-1 Nuc
 • Ceas de buzunar Tiko Time 7450-1
 • Ceas de perete decorativ cu pendul - Adler 7179 nuc 53x34 cm
 • Ceas cu cuc mecanic 1 zi Schneider SC 90/9
 • Ceas cu cuc mecanic Hekas 1 zi - 1673 EX